Met veel expressie en tomeloze energie spreken de muzikanten van de Japanse percussiegroep Dadadadan Tenko een taal die iedereen ter wereld verstaat. Zang, dans en ritmische clownerie wisselen elkaar in rap tempo af. De jonge slagwerkers bespelen de taiko (Japanse drums) met een gedisciplineerde precisie en perfecte timing. Een fusion met slagwerk uit andere werelddelen maakt de voorstelling tot een smeltkroes van daverende ritmiek uit oost en west. Naast moderne muzikale acts vertolkt Dadadadan Tenko ook mythische vertellingen, uitgevoerd in prachtige traditionele kostuums en begeleidt door authentieke Japanse blaas- en snaarinstrumenten in een decor van neerdwarrelende kersenbloesem. Ook het publiek speelt een rol in de show. Hoe zit het met uw ritmegevoel?
De traditionele betekenis van Tentekomai is 'oude dans op het geluid van de taiko'. In het hedendaagse Japan staat het woord voor 'drukte, hectiek'. Het Tentekomai van Tenko staat tussen beide in en kan het best vertaald worden met: dansen op het uitzinnige geluid van de taiko. Eerdere shows 'Beat for Tomorrow' en 'Maido Maido' trokken ook in Nederland volle zalen. Zelfs tijdens hun tournee trainen de jonge muzikanten dagelijks op fysieke kracht, uithoudingsvermogen en perfectie om een visueel en muzikaal overtuigend spektakel te brengen.
Dadadadan Tenko werd in 1987 opgericht door danser en choreograaf Isaya Mondori. Na een jarenlange ervaring als klassiek danser ging Mondori op zoek naar een individuele dansstijl. In de taiko, de Japanse drum, vond hij het instrument om zijn dans actiever en energieker te maken. Uit deze combinatie van dans en slagwerk ontstond Dadadadan Tenko, die inmiddels in veel landen succes heeft.
Dadadadan Tenko is te zien op zaterdag 7 april om 20.15 uur in Cultuurcentrum Achterolmen te Maaseik.