woensdag 8 december 2010

Recensie: Willem Vermandere

Op vrijdag 10 december '10 speelt Willem Vermandere een (bijna uitverkocht!) concert in Cultuurcentrum Achterolmen. De zanger/kunstenaar heeft er al een carrière van meer dan 40 jaar op zitten, maar treedt gelukkig nog steeds regelmatig op.

Karla De Greeve was bij het concert dat Vermandere onlangs gaf in Leopoldsborg en schreef er het volgende over op haar blog:

Willem Vermandere @ Cultuurcentrum Leopoldsburg


Op donderdag 18 november was Willem Vermandere te gast in een uitverkocht CC Leopoldsburg.

Tijdens het optreden in Leopoldsburg stond het melancholische nieuwe album ‘alles gaat over’ centraal. Liedjes over ouder worden ('alles gaat over' en 'oud moederke'), de dood ('Ettore'), de computergekte (’t alfabet') sloten naadloos aan bij mijmeringen uit zijn kindertijd ('Fredo en Marcello'), de commercialisering van de oorlogsellende ('In Ieper') en de kerk ('rijmelbijbel'). Voeg daar nog wat woordspelletjes aan toe ('bric à brac'), oude ‘hits’ ('bange blankeman', 'onderweg', 'duizend soldaten' en 'Blanche en zijn peird’) plus een nieuwe klassieker in wording (’t kouselied’). Dit was een memorabel en bovendien zeer onderhoudend concert van een icoon binnen de Belgische ‘wereldmuziek’!

Lees verder...

__________________________________________________________________
Willem Vermandere, vrijdag 10 december 2010 in Cultuurcentrum Achterolmen
Tickets en info

0 reacties:

Een reactie posten