woensdag 9 februari 2011

Gezien in Achterolmen: Jochen Otten


In zijn voorstelling Belastend materiaal toont Jochen Otten zich een cabaretier die zowel hard als zacht uit de hoek durft komen. Op 21 januari zakte de Nederlander af naar Maaseik om zijn publiek te laten lachen én te laten nadenken. Topcomedy!

Bij zijn opkomst op het podium sleept Jochen Otten een houten skelet van een huis met zich mee, meteen de enige vorm van decor in Belastend materiaal. Zoals de titel al doet vermoeden, heeft hij het vervolgens over de dingen des levens die hij als een last op zijn schouders met zich mee draagt. Enkele onderwerpen die de revue passeren zijn op safari gaan, Topdrop eten op de trein, de dood van zijn vader en alles wat daarbij komt kijken en de betekenis van ware liefde.

Jochen Otten benadert zijn publiek grofgebekt, kameradelijk en diepzinnig. Hilarisch wordt het wanneer Otten in het publiek op zoek gaat naar "lekkere en lelijke mensen". Of zijn onderonsje met een vrouwelijke bezoeker die nogal luid lacht, maar niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Waarop Otten antwoordt dat ze dan maar "niet zo'n rare geluiden moet maken".

Belastend materiaal is een avond lang humor met hersens, gebalde vuisten en een klein hartje. Kortom, wij hebben erg genoten van deze kale cabaretier.

Tot juni nog speelt Jochen Otten 'Belastend materiaal' in diverse theaters en cultuurcentra in België en Nederland. Meer info: jochenotten.nl

0 reacties:

Een reactie posten