vrijdag 2 maart 2012

Portret van Martine Reyners:

De Belgische sopraan Martine Reyners behaalde haar meestergraad zang en opera na studies aan het Lemmensinstituut (leuven) en het Koninklijk Muziekconservatorium (Gent).
In die periode zong ze rollen als Mimi (La bohème), Micaëla (Carmen), Susanna (Il segreto di Susanna), Gräfin (Wiener Blut) , en werd haar liefde voor opera gewekt.

Sindsdien wijdt zij zich met passie aan het begeleiden van zangers in een eigen opgerichte privé-school, en dit in binnen- en buitenland.

Sinds 2007 zocht zij terug de scène op, en oogstte meteen succes met de rol van ‘Rosalinde’ (Fledermaus/ Strauss) bij Zomeropera Alden Biesen. Vervolgens zong ze de titelrol in « Emilia di Liverpool » van Donizetti in Liverpool, Bremen en Gdansk; Tosca (Puccini) en Konstanze ( Entführung aus dem Serail/ Mozart) bij Zomeropera Alden Biesen en in het Concertgebouw Amsterdam; Aida (Verdi), in Luik, Namen, Brussel, Gent en Brugge; Manon Lescaut (Puccini) bij Zomeropera Alden Biesen; Abigaille (Nabucco/Verdi) in Vorst Nationaal Brussel.

Zij zong eveneens Leonore (Fidelio/Beethoven) tijdens de Opernfestspiele/ Heidenheim (Duitsland), o.l.v. Marcus Bosch, een rol die haar unaniem lovende kritieken in de Duitse pers bezorgde. Zij zong de sopraansolo in het Requiem van A.L.Webber, Carmina Burana (Orff), het ‘Exsultate, Jubilate’ (Mozart) in Frankrijk en België. Zij verzorgt regelmatig Récitals met zelden uitgevoerde Liederen van Franz Liszt, onder begeleiding van pianist Dmyto Sukhovienko

Recitals met pianisten als David Miller, Daniel Blumenthal en Hein Boterberg brachten haar naar o.a. Duitsland, Frankrijk, het Koninklijk Paleis (Brussel) en China (o.a op wereldtentoonstelling in Shanghai, en in Yangzhou).
Zij verleende haar medewerking aan producties als ‘Maria Pascallas’, ‘La voix, miroir de l’âme dans l’opéra’, ‘Gala La Malibran’ , talrijke Nieuwjaarsconcerten,…

CONCERT KAMEROKEST VAN VLAANDEREN MET MARTINE REYNERS OP ZATERDAG 10 MAART OM 20.15 U

0 reacties:

Een reactie posten