dinsdag 27 maart 2012

Voorlopig de laatste Seniorencinema: 10 april 2012

Dinsdag 10 april 2012 is het de laatste seniorencinema van het seizoen 2011-2012 met de film Elsa y Fred, een Spaans-Argentijnse speelfilm uit het jaar 2005:
In een appartementencomplex in Madrid komt een ingetogen man op leeftijd wonen. De man is weduwnaar sinds zeven maanden. Zijn levendige bejaarde buurvrouw maakt contact en ze worden verliefd. Elsa zorgt voor spanning in het leven van Alfredo en vertelt een aantal leugentjes om bestwil. Ze zwijgt er echter over dat ze dialysepatiënt is. Alfredo heeft juist hypochondrische trekjes. Alfredo besluit Elsa mee te nemen naar de Trevifontein in Rome, omdat Elsa dit al haar hele leven had gewild. Elsa identificeerde zich met actrice Anita Ekberg uit de film La dolce vita. In Rome wordt de filmscène nagespeeld door het tweetal. Aan het einde van de film staat Alfredo bij het graf van Elsa en ontdekt dat Elsa heeft gelogen over haar leeftijd.

Natuurlijk niet getreurd want Zebracinema komt gegarandeerd terug op de dinsdagmiddag in het nieuwe culturele seizoen 2012-2013 met interessante films. I.s.m. Dienst Welzijn Maaseik en de Provincie Limburg.

0 reacties:

Een reactie posten