dinsdag 12 juni 2012

Herbeleef Woodstock in Maaseik!

Tijdens het openingsweekend van het nieuwe culturele seizoen 2012-2013 komt de fantastische muziekshow 'Woodstock' naar Cultuurcentrum Achterolmen op zaterdag 5 oktober om 20.15 uur.
Dit concert van 120 minuten, omlijst met theater, prachtige videobeelden en presentatie wilt u niet missen! Het wordt een onvergetelijke avond waarbij jong en oud volledig wordt meegenomen in het gevoel van het Woodstock festival 1969.


Met muziek van o.a.:

The Who, Melanie, Santana, Joe Cocker, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Crosby Stills & Nash, Creedence Clearwater Revival, … en veel meer.

Feit: Het Woodstock Music and Art Festival was een rockfestival dat in het weekend van 15, 16 en 17 augustus 1969 plaats vond op een wei van de melkveehouder Max Yasgur in Bethel, New York, zo'n 65 km van Woodstock.
Het festival, onder het motto "three days of peace and music" (Drie dagen vrede en muziek), wordt door velen beschouwd als het belangrijkste muziekfestival ooit.
Hoewel aanvankelijk 200.000 mensen werden verwacht, lag het uiteindelijke bezoekersaantal ruim boven de 400.000, van wie de meesten geen entreegeld hadden betaald. Hierdoor was het festival eerst niet winstgevend voor de organisatoren, maar dankzij de platenverkoop en inkomsten van de film werd het dat uiteindelijk toch nog.

Ondanks het veelvuldige gebruik van alcohol en drugs was er betrekkelijk weinig misdaad en geweld op het festival. Er waren echter te weinig voorzieningen getroffen voor het onverwacht grote aantal bezoekers.

Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk. Er vielen drie doden: één door een overdosis heroïne, één doordat een man in slaap was gevallen en door een tractor werd overreden, en een andere festivalganger stierf aan een gesprongen blindedarm. Daarnaast werden er op het festival twee baby's geboren en hadden vier vrouwen een miskraam. (info Wikipedia)

0 reacties:

Een reactie posten