dinsdag 3 juli 2012

Recensies van de Morgen en de Standaard: 't Arsenaal met 'Biechten'

'T ARSENAAL MET 'BIECHTEN' IS TE ZIEN OP ZATERDAG 13 OKTOBER IN CULTUURCENTRUM ACHTEROLMEN. INLEIDING OM 19.30U.
 De meningen zijn verdeeld in de recensies. Onze mening: 'komt u zelf kijken en oordeel zelf!'
Recensie Yves Desmet, 'de Morgen':"Camelia Blereau, de grootmoeder en Els Olaerts, de moeder, spelen geregeld de pannen van het dak. (...) Nog maar eens een glansprestatie van Tuur De Weert (...) Biechten houdt een generatie Vlaamse katholieken een tegelijk liefdevolle maar ook genadeloze spiegel voor."
http://www.tarsenaal.be/documents/seizoen-1112/biechten/biechten-pers/20120211-biechten-demorgen-recensie.xml?lang=nl


Recensie Geert Van der Speeten, 'de Standaard':
"Waarom keek iedereen de andere kant op voor het seksueel misbruik in de kerk? Walter van den Broeck schreef Biechten in opdracht van 't Arsenaal, in een poging het deksel van de beerput te lichten. Hij baseert zich daarbij losjes op het schandaal rond Roger Vangheluwe.

Door de personages te laten toekijken vanop kerkstoelen, suggereert regisseur Michael De Cock de vroegere alomtegenwoordigheid van de kerk. Hij mijdt de karikatuur, met één welgemikte uitzondering: een galmende begrafenispreek, waarin Luc Springuel letterlijk en figuurlijk het wierookvat bovenhaalt.
Ik kan mij veel acteurs inbeelden die graag een pastoor willen vertolken of de benepenheid van la Flandre profonde eens extra in de verf willen zetten. Maar in deze voorstelling, die voor de boodschap kiest, grijpt de cast de kans om uit te blinken niet echt."
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=AF3M33LD


0 reacties:

Een reactie posten